ESITTELY

mm14
Minä ja 4. polven kasvattini Marsa  ratajuoksun maailmanmestaruuskilpailussa Tampereella 6.9.2014

Tervetuloa Tarumetsän kennelin sivuille tutustumaan whippetteihin ja italianvinttikoiriin.  Asumme Lempäälässä Tampereen
eteläpuolella.

Whippetin hankin vuonna 1987 ja kasvatustyö alkoi vuonna 1989. Italianvinttikoira tuli perheeseeni vuonna 1991 ja ensimmäinen italianvinttikoirapentue syntyi vuonna 1993. Kasvattajan peruskurssin suoritin 1983 ja kennelnimeni sain 1989.

Tavoitteena kasvattajana minulla on terve, rodunomainen ja hyväluonteinen yhteiskuntakelpoinen whippet ja italianvinttikoira josta iloa omistajalleen.

Koti koiralle missä sitä rakastetaan tiedostaen, että se on monivuotinen ystävä.

Se antaa kaikkensa meille niin ilon- kuin surunhetkinä. Se rakastaa lapsiamme ja tukee heitä kasvukivuissaan kun nuori kamppailee murrosiän kriiseissä. Se voi olla ainut ystävä.

Niille riittää kun saa lämmintä ylle ja ruokaa massuun ja oman ihmisensä hyväksyvän katseen, sylin mihin käpertyä. Ne eivät paljoa vaadi, mutta antavat niin paljon.

Ensimmäinen koirani oli suursnautseri Pectus Sir Sunnywilliam eli Sunny s.1979 ja sen kaveriksi otin mustahopea kääpiösnautserin Trixer King Kong eli Nappi s.1981.

Sunnyn kanssa harrastimme jälkeä ja tottelevaisuutta. Näyttelyssä kävimme harvoin, mutta sertti jäi muistoksi. Napin kanssa näyttelytottelevaisuutta ja AVO luokka tuli suoritettua.

taysikuun-bolero_1
Minä ja Bolero 25.7.1998

Whippet Täysikuun Bolero s.1987 muutti kotiimme ja sen ensimmäiseen pentueeseen 1989 syntyi vain yksi pentu Tarumetsän Apila, joka jäi kotiin ja siitä alkoi kasvatustyöni. Sen pojan Tarumetsän Cocktailin jälkeläiset jatkaneet sukua.

Vuonna 1991 syntyi pieni musta italianvinttikoira FIN MVA V-98 Indian Hill`s Idefix eli Iisa. Sillä oli 3 pentuetta ja kotiin jäi FIN MVA Tarumetsän Kultasade eli Sade ja FIN KVA-M Tarumetsän Keikari eli Jumbo. Myös Sade kilpaili maastossa.

Tällä hetkellä kasvattini kilpailevat näyttelyissä, rata-ja maastokisoissa. Myös agilityssä on kisattu.

Kromfohrländer saapui taloon sijoituskoirana 1993 FIN MVA FIN AVA Kaihelin Stella ja sen pentue syntyi 1995 tullen minun kennelnimelleni kun omistaja niin halusi. Kira muutti uuteen kotiinsa ollen FIN MVA ja uudet omistajat kilpailuttivat sen agilityvalioksi.

Kira oli valloittava persoona, mutta sen huumorintaju ei oikein riittänyt whippet- ja italiaanolaumassa oloon.

img_7890
Minä ja 5.polven kasvattini Piitu päivänä jona Piitu kolmoisvalioutui Tampereella 26.7.2015

Toivon kasvattieni olevan omistajilleen sopivia pikku persoonia omine hassuineen tapoineen kuten olivat italianot Ruu, joka aina hymyili minulle tai pieni Sissi, joka tavatessaan minut tai poikani Jounin vuodatti koko elämänsä ilot ja surut, niin paljon oli asiaa ettei häntä meinannut keretä vispaamaan mukana. Vai kertoiko se aina uudelleen Turun rusakosta jota ajoi vai Valkeakosken peurasta ja harmillisesta risukosta joka keskeytti hyvän ajon tai Roki whippet joka rakasti Megatassu kissaa ja sen kadottua etsi sitä ulkoa monta päivää ja voi sitä onnea kun Tiina kisu muutti meille, oli taas ystävä jonka kanssa nukkua vierekkäin.

Ilman kasvatinomistajia ja heidän panostaan ei minullakaan olisi tuloksia joten suuri kiitos heille.

Olen jäsen Suomen Kennelliitossa ja pennut rekisteröidään sinne. Kuulun myös Suomen vinttikoiraliittoon sekä lisäksi SIC ja WH- harrastajat yhdistyksiin. Olen myös jäseninä seuraavissa;  Pirkanmaan Vinttikoirakerho, Helsingin Vinttikoirakerho ja Hyvinkään Luhtilaukkaajat.

Mukavia hetkiä Tarumetsän koirien parissa.

Taru Uuttu

rokikissa
Roki ja rakas kissaystävä Megatassu